Bosáky na všední den
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 463 kcal
 - Sacharidy 83 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 557 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 67.2 mg
 - Draslík 982.8 mg
 - Vláknina 13891 mg
 - Vitamín A 13891 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očistíme velkou cibuli a drobně ji pokrájíme. V pánvi rozpálíme vepřové sádlo a cibuli osmažíme dozlatova, pak ji dáme do mísy i s omastkem.
 - 
                                2
Brambory omyjeme, oloupeme a nastrouháme do mísy. Přebytečnou vodu z brambor slijeme. Přidáme k nim hrubou mouku, prášek do pečiva, vejce a sůl (1.5 lžičky). Těsto dobře promícháme.
 - 
                                3
V hrnci přivedeme k varu asi 3 litry vody s 1 lžičkou soli. Menší knedlíky vykrajujeme lžicí a vkládáme je do vroucí vody. Vaříme je přibližně 7-8 minut. Uvařené knedlíky vyjmeme děrovanou naběračkou a dáme do mísy k cibuli. Promícháme a servírujeme.