Koroptve pečené se slaninou a šalvějí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 170 ml Vývar drůbeží
  • 1.5 kávová lžička Balsamico ocet
  • 2 kávová lžička Želé rybízové
  • 1 ks Citrony
  • 16 ks Šalvěj čerstvá
  • 4 ks Koroptev
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 8 plátek Anglická slanina
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Víno červené
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1907 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 210 mg
  • Bílkoviny 347 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 7.4 mg
  • Draslík 96.9 mg
  • Vláknina 5613.8 mg
  • Vitamín A 5613.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nachystáme si 4 koroptve připravené k pečení, dovnitř každé vložíme 1/4 citronu, 2 lístky čerstvé nebo 1 špetku sušené šalvěje. Osolíme, opepříme, obalíme 2 plátky sušené slaniny se 2 lístky šalvěje nebo 1 špetkou sušené šalvěje; po vložení do pekáče pokapeme olivovým olejem. Nezakryté pečeme 30-35 minut, troubu předehřejeme na 220°C, v průběhu pečení 1x nebo 2x podlijeme. Měkké upečené koroptve udržujeme v teple v jiné nádobě.

  • 2

    Vypečenou šťávu použijeme na omáčku; přelijeme ji do kastrůlku, přilijeme drůbeží vývar, červené nebo bílé víno a 7 minut rychle vaříme, omáčka se svaří na polovinu, stále mícháme. Potom přidáme 1 lžičku rosolu z červeného rybízu, vaříme 2-3 minuty, přimícháme zbylý rosol, balzamikový ocet a dochutíme. Stáhneme z plamene a postupně vmícháme studené máslo, aby se rozpustilo.

  • 3

    Koroptve podáváme s omáčkou ozdobené lístky šalvěje.

Komentáře k receptu