Ořechový dip

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Mléko kefírové
  • 100 g Ořechy Kešu
  • 200 g Pomazánka smetanová s příchutí křenu-křemílek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 špetka Koriandr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 568 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 123 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 349.2 mg
  • Vláknina 3718.8 mg
  • Vitamín A 3718.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi opražíme nasekané ořechy, poté za neustálého míchání přidáváme pomazánku, do roztavené směsi přilijeme kefír a nakonec ochutíme solí, pepřem a koriandrem.

  • 2

    Vzniklý dip zdobíme nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu