Losos s marinovanými pečenými paprikami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Strouhanka
  • 125 ml Olej olivový
  • 200 ml Víno bílé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 6 ks Rajčata
  • 3 ks Paprika červená
  • 6 ks Ančovička - filety
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 kg Losos - filety
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 536 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 343 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 113.7 mg
  • Draslík 1026 mg
  • Vláknina 4277 mg
  • Vitamín A 4277 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky nakrájíme na proužky silné cca 5 cm. Cca 5 minut je pečeme slupkou nahoru do zhnědnutí. Poté vložíme do mikrotenového sáčku, uzavřeme a necháme vychladnout. Oloupeme slupky.

  • 2

    V misce smícháme olivový olej, nahrubo nasekanou bazalku, sušené oregano, najemno nakrájený česnek, 4 ančovičky, ochutíme solí a pepřem a přidáme připravené papriky. Zakryjeme a necháme cca 20 minut marinovat v lednici.

  • 3

    Rajčata rozpůlíme, potřeme olejem a poprášíme strouhankou. Rozložíme je na olejem vymazaný plech. Na plech dáme také filety z lososa, osolíme, opepříme dle chuti a zakápneme vínem. Plechy vložíme do trouby předehřáté na 200 °C. Ryby pečeme cca 8 minut, do změknutí rajčat a zezlátnutí strouhanky.

  • 4

    Hotové maso rozdělíme na talíře, přelijeme vypečenou šťávou, poklademe paprikami, dozdobíme zbylými ančovičkami a doplníme pečenými rajčaty.

Komentáře k receptu