Kuře s pikantní červenou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 1200 g Kuře
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 ks Cibule červená
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 dl Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Paprika mletá pálivá
  • 1 polévková lžíce Kečup
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 754 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 294 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 195.8 mg
  • Draslík 434 mg
  • Vláknina 2453.3 mg
  • Vitamín A 2453.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 7.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celé kuře očistíme, rozporcujeme, umyjeme pod tekoucí vodou. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme na malé kousky, které vložíme do hrnce s rozpáleným olejem, za stálého míchání chvilku smažíme, poté posypeme mletou a pálivou paprikou, drobně nasekanou chilli papričkou, zamícháme. Následně do hrnce naskládáme připravené kuřecí porce a zprudka maso opečeme. Přidáme kečup, protlak, zalijeme vodou a pod poklicí za občasného míchání dusíme přibližně 70 minut. Měkké maso vyjmeme z hrnce, dáme stranou. Do šťávy, která nám v hrnci zůstala, nalijeme rozšlehanou smetanu s moukou, dochutíme solí, pepřem, přivedeme k varu, vrátíme připravené uvařené kuřecí porce a za občasného míchání vaříme ještě 10 minut.

  • 2

    Uvařenou omáčku s masem stáhneme z ohně, pod poklicí necháme 5 minut dojít, porce rozdělíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu