Osvěžující rybízový salát
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 128 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 1 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 478.4 mg
- Vláknina 16725 mg
- Vitamín A 16725 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 141.6 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Rybíz opláchneme pod studenou vodou a otrháme bobule. 
- 
                                2Maliny, ostružiny a jahody také opláchneme, jahody přepůlíme. 
- 
                                3Zálivku připravíme tak, že rozmícháme rybízové želé s pomerančovou šťávou. 
- 
                                4Ovoce smícháme v míse, přelijeme zálivkou a necháme alespoň 30 minut odležet. 
- 
                                5Salát rozdělíme na talíře nebo do misek, lehce pocukrujeme, ozdobíme lístky máty. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        