Grilované tortilly s lilkovým dipem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Lilek
  • 20 g Koriandr čerstvý
  • 10 g Omáčka Tahini
  • 2 g Pepř cayenský
  • 5 g Sůl
  • 30 ml Olej olivový
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 40 ml Olej olivový
  • 6 ks Tortilla
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 661 kcal
  • Sacharidy 114 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 436 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 113 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 679.9 mg
  • Vláknina 36681.3 mg
  • Vitamín A 36681.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilek očistíme, po celé délce propícháme vidličkou a vložíme na gril. Za častého otáčení grilujeme 30 minut, až je slupka do hněda upečená a vnitřek měkký. Necháme lehce vychladnout, oloupeme slupku, když na cedníku vykape přebytečná šťáva, poté dužinu vložíme do mixéru spolu s česnekem, olejem, citronovou šťávou, koriandrem, omáčkou Tahini, cayenským pepřem a solí, dohladka rozmixujeme. Vlijeme do uzavíratelné nádoby a necháme několik hodin uležet.

  • 2

    Tortilly potřeme olivovým olejem a grilujeme z obou stran do křupava. Nakrájíme na jednotlivé porce a podáváme s miskou dipu k namáčení.

Komentáře k receptu