Velikonoční barevná vejce s pomazánkou
Suroviny
- 300 g Ředkvička
- 100 g Salát ledový
- 100 g Sýr Feta
- 10 g Oregano sušené
- 150 g Tvaroh měkký
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 10 ks Vejce slepičí
- 1 ks Chilli paprička
- 1 stroužek Česnek
- 3 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 159 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 10 g
- Sodík 253 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 310.9 mg
- Draslík 248.6 mg
- Vláknina 2811 mg
- Vitamín A 2811 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.1 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme k varu a do vařící se vody pomalu, aby vejce nepopraskala, je lžící naskládáme do hrnce, kde je uvaříme natvrdo, potom je scedíme, necháme vychladnout, oloupeme, překrojíme napůl, vybereme žloutky a zatím necháme stranou k dalšímu použití.
-
2
Pomazánka: do misky nadrobíme sýr feta, posypeme mletou paprikou, přidáme oloupaný a prolisovaný česnek, žloutky, drobně nasekanou chilli papričku, 200 g jemně nastrouhané ředkvičky, přidáme tvaroh, olej, worcesterskou omáčku, sůl a pepř. Všechny suroviny rozmixujeme, posypeme oreganem, vařečkou promícháme, podle vlastní chuti ještě můžeme osolit a opepřit.
-
3
Listy ledového salátu naskládáme na velkou mělkou mísu, na každý list položíme půlku vejce a pomazánku, kterou jsme naplnili cukrářský sáček, na ně nastříkáme. Zbylé ředkvičky nakrájíme na tenké plátky a pomazánku jimi dozdobíme.
Komentáře k receptu
- bruschetta
- 11.03.2016 18:45:11
Zapomněla jsem dodat, že místo ledového salátu jsem koupila polníček, ledový nám moc nechutná. A taky jsem salát ochutila - vinným octem a olivovým olejem
Odpovědět- bruschetta
- 11.03.2016 18:40:32
Náplně je nesmyslně moc. Dělala jsem ji z poloviční dávky a po naplnění 20 půlek vajec ještě nějaká zbyla. Což je škoda, protože uchovat nejde, ředkvičky ve styku se slanou fetou pustí brzy vodu. Taky bych místo česneku dala
přednost svěžejší chuti jarní cibulky, obzvláště tehdy, když vejce připravujete pro hosty