Šafránové těstoviny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 347 kcal
 - Sacharidy 61 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 132 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 81.8 mg
 - Draslík 31.7 mg
 - Vláknina 5276 mg
 - Vitamín A 5276 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.3 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
1 lžičku práškového šafránu zalijeme 2 lžícemi horké vody a 15 minut necháme vylouhovat. Výluh necháme vychladnout a vešleháme jej do vejce.
 - 
                                2
Mezitím si na vál prosejeme 200 g mouky, kterou osolíme. Uprostřed si prstem uděláme důlek, do kterého dáme rozšlehané vejce s výluhem ze šafránu a olivový olej. Rukama vypracujeme hladké těsto. Zbylých 50 g mouky si necháme na občasné posypání válu, aby se nám těsto na něj nelepilo. Když už máme těsto vypracované a vláčné, dáme jej do potravinářské fólie a necháme 30 minut odpočinout. Potom jej opět na vále rozválíme válečkem, nebo strojkem na těstoviny. Nyní vykrajujeme těstoviny libovolného tvaru, nebo můžeme použít strojek, máme-li ke strojku speciální krájecí nástavce.
 - 
                                3
Takto vyrobené těstoviny poté vaříme v mírně osolené vodě přibližně 5 minut.