Italské bylinkové těstoviny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 376 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 159 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 163.6 mg
  • Draslík 73.6 mg
  • Vláknina 5759.3 mg
  • Vitamín A 5759.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na vál si prosijeme 200 g mouky, kterou osolíme a posypeme nadrobno nakrájenými čerstvými bylinkami. Uprostřed si prstem uděláme důlek, do kterého dáme mírně rozšlehaná vejce a olivový olej. Rukama zpracujeme hladké těsto. Zbylých 50 g mouky si necháme na občasné posypání válu, aby se těsto na něj nelepilo. Když už máme těsto vypracované a hladké, zabalíme jej do potravinářské fólie a necháme 30 minut odležet. Potom jej opět na vále rozválíme válečkem, nebo strojkem na těstoviny. Nyní můžeme vykrajovat těstoviny libovolného tvaru, nebo použijeme strojek, máme-li ke strojku speciální krájecí nástavce.

  • 2

    Takto vyrobené těstoviny poté vaříme v mírně osolené vodě přibližně 5 minut.

Komentáře k receptu