Vaječné celozrnné těstoviny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 150 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 311 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 158 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 163.6 mg
  • Draslík 51.8 mg
  • Vláknina 10110 mg
  • Vitamín A 10110 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na vál si nasypeme 150 g celozrnné mouky, 25 g mouky hladké a přidáme sůl. Uprostřed si prstem uděláme důlek, do kterého dáme mírně rozšlehaná vejce a olivový olej. Rukama zpracováváme těsto. Zbylých 25 g hladké mouky si necháme na občasné posypání válu, aby se nám těsto na něj nelepilo. Když už máme těsto vypracované a hladké, zabalíme jej do potravinářské fólie a necháme 30 minut odležet. Potom jej na vále rozválíme válečkem, nebo strojkem na těstoviny. Nyní můžeme vykrajovat těstoviny, nebo použít strojek, máme-li ke strojku speciální krájecí nástavce.

  • 2

    Takto vyrobené těstoviny potom vaříme v mírně osolené vodě přibližně 5 minut.

Komentáře k receptu