Ušelo ze Slopného
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 317 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 21 g
- Sodík 237 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 408 mg
- Draslík 314.2 mg
- Vláknina 3900.6 mg
- Vitamín A 3900.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 776.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1V rendlíku v 0.5 litru vody uvaříme 4 vejce natvrdo. Vaříme je 10 minut, pak je vychlazené oloupeme. 
- 
                                2Kysané domácí zelí v sítu mírně propláchneme pod tekoucí vodou (podle kyselosti), dáme do hrnce a zalijeme 0.5 litru vody. Přidáme bobkový list, nové koření, celý pepř a zelí, pomalu vaříme asi 15 minut pod pokličkou. Pak k němu přimícháme 5 dl mléka s 1 dl smetany. Za stálého míchání přidáme 2 vejce, vaříme asi 2 minuty, pak polévku odstavíme z plotny. Dochutíme ji solí (0.5-1 lžičkou) a cukrem, odstraníme koření. 
- 
                                3Na talíře pokrájíme na čtvrtky uvařené vajíčka, zalijeme je "ušelem" a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        