Ovocný zelený salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Hroznové víno
  • 2 ks Jablka
  • 2 ks Kiwi
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Meloun cukrový
  • 1.5 dl Víno bílé
  • 1.5 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máta
  • 4 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 254 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 8 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 368.3 mg
  • Vláknina 9192.6 mg
  • Vitamín A 9192.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 64.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1775.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Škrabkou odstraníme kůru z pomeranče. Do hrnce vlijememe bílé víno, citronovou kůru, med a vodu. Přivedeme k varu, necháme 10 minut vařit. Odstavíme sirup z hořáku, přidáme snítky máty a necháme vychladnout.

  • 2

    Rozkrojíme meloun na polovinu a vydlabeme z něj jádra, poté z něj vykrajujeme kuličky.

  • 3

    U jablek odstraníme jádřince a pokrájíme je. Kiwi oloupeme a nakrájíme na plátky.

  • 4

    Sirup přecedíme do misky, citronovou kůru uschováme, mátové snítky vyhodíme.

  • 5

    Přidáme kiwi, jablka, hrozny, meloun a promícháme.

  • 6

    Ovocný salát podáváme ozdobený mátovými snítkami a použitou citronovou kůrou.

Komentáře k receptu