Rýže nasladko s citronovým krémem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 305 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 10 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 59.9 mg
 - Draslík 26.3 mg
 - Vláknina 1184.5 mg
 - Vitamín A 1184.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.7 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 535 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dobře propláchnutou rýži, plnotučné mléko, 15 g moučkového cukru a 2 proužky citronové kůry, odloupnuté škrabkou na brambory, přivedeme k varu. Snížíme plamen a vaříme nepřikryté 30 minut na ztlumeném plameni, aby nepřeteklo mléko a občas promícháme, aby se nepřipálila rýže. Pak vytáhneme proužky citronové kůry a zhoustlou rýži necháme 1 hodinu chladnout, občas promícháme. Vmícháme ušlehanou šlehačku.
 - 
                                2
Na dno zapékací misky (23x15 cm) rozetřeme citronový krém, na něj na vršíme vychladlou rýžovou hmotu. Ušleháme sušený vaječný bílek s vodou na tuhý sníh, všleháme zbytek cukru, sníh zhoustne a bude se lesknout. Pak jej rozetřeme na rýžovou hmotu.
 - 
                                3
Dáme do horní části trouby zahřáté na teplotu 200°C a pečeme 10 minut a před servírováním ještě 10 minut necháme chladnout.