Kuřecí řízky na smetaně a žampionech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kuřecí prsa
  • 400 g Žampiony čerstvé
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Šalotka
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • 3 polévková lžíce Dolin - Vermouth
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 490 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 437 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 196.8 mg
  • Draslík 1206.2 mg
  • Vláknina 2098.3 mg
  • Vitamín A 2098.3 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsní maso rozdělíme na řízky, zlehka naklepeme, nakrájíme na tenké proužky, osolíme je a opepříme. V hluboké pánvi rozpustíme polovinu másla, vložíme proužky kuřete a za stálého míchání restujeme asi 5 minut, dokud maso nezměkne.

  • 2

    Maso vyjmeme z pánve, položíme na horký talíř a udržujeme v teple.

  • 3

    Do pánve přidáme druhou polovinu másla, šalotku nakrájenou nadrobno, na plátky nakrájené žampiony a za stálého míchání restujeme 5-10 minut.

  • 4

    Zalijeme vermutem, přidáme smetanu a nadrobno nasekanou bazalku. Zamícháme, přidáme proužky kuřete a směs na mírném ohni prohřejeme. Již nevaříme.

  • 5

    Podáváme s těstovinami ozdobené celými lístky bazalky.

Komentáře k receptu