Vařená vejce plněná sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 80 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 100 g Žervé
  • 800 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 383 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 267 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 520.7 mg
  • Draslík 165.1 mg
  • Vláknina 1623.1 mg
  • Vitamín A 1623.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, podélně rozpůlíme a vyjmeme žloutky. Sýr nastrouháme, pažitku jemně nasekáme. Salát rozebereme na listy, opláchneme, necháme okapat.

  • 2

    V míse utřeme změklé máslo se žloutky, solí a pepřem, přimícháme žervé, strouhaný sýr, ušleháme do pěny, vmícháme pažitku. Cukrářským sáčkem pěnou ozdobně vyplníme bílky, posypeme pažitkou.

  • 3

    Servírujeme na listech salátu.

Komentáře k receptu