Stehenní kuřecí řízky plněné rokfórem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 25 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 115 g Strouhanka
  • 600 g Kuřecí stehna
  • 100 g Sýr Rokfór
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 85 ml Brandy Armagnac
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 835 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 62 g
  • Sodík 981 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 197.8 mg
  • Draslík 369.5 mg
  • Vláknina 2171 mg
  • Vitamín A 2171 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Stehenní kuřecí řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Do misky vložíme změklé máslo, rozdrobíme sýr, přidáme Armagnac, důkladně promícháme a směs rozprostřeme na řízky. Ty přeložíme napůl, kraje dobře stiskneme a sešpendlíme párátky. Obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance.

  • 2

    Ve fritéze rozehřejeme olej na 160° C, vložíme kuřecí řízky a fritujeme 10 - 15 minut. (Lze smažit i na pánvi.) Když řízky zezlátnou, vyjmeme je z fritézy a necháme na ubrousku zbavit přebytečného tuku.

Komentáře k receptu