Bramborový salát s plněnými vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Brambory
  • 50 g Celer bulvový
  • 60 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 50 g Mrkev kořen
  • 80 g Okurky nakládané
  • 50 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 50 g Petržel kořen
  • 100 g Majonéza
  • 150 g Majonéza
  • 40 ml Víno bílé
  • 600 ml Voda pitná
  • 1000 ml Voda pitná
  • 200 ml Zakysaná smetana
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 0.5 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 471 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 65 g
  • Sodík 1111 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 285.1 mg
  • Draslík 454.8 mg
  • Vláknina 6512.8 mg
  • Vitamín A 6512.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kořenovou zeleninu, brambory a vejce uvaříme, scedíme, necháme vychladnout. Uvařená vejce oloupeme, vyjmeme žloutky a vložíme do mísy. Brambory a kořenovou zeleninu oloupeme, nakrájíme na kostičky,odložíme do jiné mísy. Cibuli nakrájíme na jemno, hrášek slijeme, necháme okapat.

  • 2

    Brambory se zeleninou, cibulí a hráškem osolíme, opepříme, přidáme na kostičky pokrájené okurky a vmícháme majonézu. Salát dobře promícháme.

  • 3

    Žloutky v misce utřeme se solí,přimícháme hořčici, smetanu, cukr a získáme hladký krém.

  • 4

    Žloutkovou směsí naplníme bílky. Servírovací mísu vyložíme bramborovým salátem, poklademe plněnými vejci, přelijeme ochucenou majonézou, kterou připravíme smícháním majonézy se smetanou, vínem, solí, pepřem, cukrem a drobně posekanou petrželovou natí

Komentáře k receptu