Krůtí řízky s ostružinovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 416 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 21 g
- Sodík 293 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 114.6 mg
- Draslík 637.5 mg
- Vláknina 10666.2 mg
- Vitamín A 10666.2 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.1 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omytá a osušená krůtí prsa nakrájíme na řízky, potřeme rozehřátým máslem, osolíme, opepříme. Vložíme do rendlíku s vyššími okraji a silným dnem, dáme péci přibližně na 20 minut do trouby předehřáté na 200°C. 
- 
                                2Když jsou řízky hotové, vyndáme je z trouby, přemístíme na nahřátý talíř a udržujeme je v teple. 
- 
                                3Vypečenou šťávu smícháme s omytými ostružinami, vínem a zakysanou smetanou, na plotně krátce zahřejeme, nakonec přilijeme rybízový likér. Řízky podáváme polité ostružinovou omáčkou s rýží nebo bramborovou kaší, obložené dušenou zeleninou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        