Lasagne s pórkem a čočkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 500 g Pórek
  • 100 g Čočka jedlá
  • 100 g Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 2 ks Rajčata
  • 8 ks Těstoviny Lasagne
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 3930 kcal
  • Sacharidy 761 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 87 mg
  • Bílkoviny 137 g
  • Uhlovodany 757 g
  • Cholesterol 29.3 mg
  • Draslík 570.8 mg
  • Vláknina 21227.2 mg
  • Vitamín A 21227.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.6 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný pórek nakrájený na plátky podusíme na horkém oleji. Přilijeme 250 ml vody, přidáme čočku a 5 minut vaříme.

  • 2

    Přidáme rajčatový protlak, prolisovaný česnek, oregano a 125 ml vody, osolíme, opepříme a dalších 5 minut vaříme.

  • 3

    Omytá rajčata nakrájíme na plátky.

  • 4

    Vrstvíme do vymazané formy střídavě s plátky lasagní a čočkou. Poslední vrstvou je čočka.

  • 5

    Nastrouhaný sýr smícháme se zakysanou smetanou a směsí zalijeme lasagne.

  • 6

    Pokrm zapékáme dozlatova asi 30 minut.

Komentáře k receptu