Hovězí plátky dušené

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 ks Olej stolní
  • 1 ks Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Hovězí kýta
  • 1 ks Strouhanka
  • 1 dl Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 3607 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 317 g
  • Sodík 98133 mg
  • Bílkoviny 117 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 556 mg
  • Draslík 1834.9 mg
  • Vláknina 6000 mg
  • Vitamín A 6000 mg
  • Vitamín B6 3.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 4.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí plátky očistíme, odblaníme, osolíme. Plátky posypeme strouhanou houskou po obou stranách, kterou řádně do plátků vklepeme. Plátky poté obalíme v rozšlehaných osolených vejcích a dáme osmažit na olej.

  • 2

    Osmažené plátky přendáme do jiného kastrolu, mírně podlijeme vývarem a necháme dusit do měkka. Ke konci dušení do šťávy můžeme přidat kousek másla.

  • 3

    Jako příloha se hodí dušená zelenina a saláty nebo vařené brambory posypané petrželovou natí.

Komentáře k receptu