Křemenáče po francouzsku
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 162 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 9 g
- Sodík 298 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 21.6 mg
- Draslík 302.7 mg
- Vláknina 6730 mg
- Vitamín A 6730 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Křemenáče řádně očistíme a nakrájíme na plátky. Rajčata povaříme ve vařící vodě a zbavíme je slupek i semen, dužinu nakrájíme na drobné kostičky. 
- 
                                2Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na drobné kousíčky. 
- 
                                3V pánvi hřejeme máslo s olejem dokud nezpění. Přidáme houby a dusíme je 3 minuty, potom přidáme cibuli a prolisovaný česnek. 
- 
                                4Směs podusíme 10 minut. 
- 
                                5Nakrájíme šunku na drobně kostičky a osmahneme je v jiné pánvi. Přidáme kostičky rajčete a řádně prohřejeme. Směs v druhé pánvi osolíme a opepříme. 
- 
                                6Směs s křemenáči přendáme ke směsi se šunkou a rajčaty a řádně promícháme. Listy salátu propereme, necháme odkapat a rozložíme po listu do každé misky. 
- 
                                7Na salát vysypeme směs, ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        