Zapečené těstoviny s mletým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 230 g Hovězí maso přední
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 180 g Těstoviny Fusilli
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Česnek
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 491 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 533 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 327.8 mg
  • Draslík 505.1 mg
  • Vláknina 5912.3 mg
  • Vitamín A 5912.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.5 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve si předehřejeme troubu. Do hlubší pánve dáme rozehřát olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Opékáme ji 5 minut. Hovězí maso umeleme a přidáme na opečenou cibuli. Všechno dohromady opékáme, dokud maso nezmění barvu. Poté vmícháme nadrobno nakrájený česnek, protlak, rajčata i se šťávou, osolíme, opepříme, směs přivedeme k varu. Následně stáhneme teplotu a na mírném ohni dusíme 20 minut. Poté směs necháme vychladnout. Mezitím do velkého hrnce s osolenou vodou dáme uvařit těstoviny na 8 minut. Scedíme je, dáme stranou. Zapékací mísu vytřeme máslem. Do vychladlé omáčky vmícháme žloutky, z bílků ušleháme tuhý sníh. Těstoviny s omáčkou pořádně smícháme, pak opatrně vmícháme sníh z bílků. Vlijeme do zapékací mísy, posypeme trochou parmezánu a v předehřáté troubě pečeme 45 minut. Na talíři pak posyeme zbylým nastrouhaným parmezánem.

Komentáře k receptu