Vepřový řízek smažený

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 750 g Vepřová kýta
  • 170 g Strouhanka
  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 ml Mléko polotučné
  • 55.56 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 611 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 502 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 200.2 mg
  • Draslík 567.6 mg
  • Vláknina 2640 mg
  • Vitamín A 2640 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a přes vlákno nakrájíme na tenčí řízky. Naklepeme je, okraje nařízneme a maso osolíme.

  • 2

    Připravené řízky obalíme v prosáté mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance. V horkém oleji je po obou stranách smažíme dozlatova.

  • 3

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu