Mušle v zeleninovém vývaru s cayenským kořením

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Petržel - nať
  • 4 krajíc Chléb celozrnný pšeničný
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Koření Orientální
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 kg Mušle slávky
  • 0.09 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 467 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 1590 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 72.3 mg
  • Draslík 1303.3 mg
  • Vláknina 12773.5 mg
  • Vitamín A 12773.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 59.9 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na středním plameni ve větším hrnci rozpálíme olivový olej, přidáme prolisovaný česnek a minutu restujeme, přisypeme kajenské koření, smícháme. Vmícháme zeleninový vývar, rajčatový vývar, kolečka jarní cibulky a přivedeme k varu. Do hrnce vložíme očištěné mušle, zakryjeme pokličkou, 4 - 5 minut vaříme. Nakonec hrnec několikrát protřepeme, a vmícháme drobně nasekanou petrželovou nať.

  • 2

    Mušle jsou uvařené, pokud se otevřou, uzavřené se nehodí ke konzumaci.

  • 3

    Podáváme ve větších miskách s vývarem a chlebem.

Komentáře k receptu