Těstoviny se žampiony a kuřecím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 250 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Kuřecí křídla
  • 180 g Žampiony čerstvé
  • 80 g Celer řapíkatý
  • 250 g Těstoviny Fusilli
  • 16 g Tymián čerstvý
  • 400 g Kuřecí maso vařené
  • 60 g Mandle plátkové
  • 150 g Kuřecí krk
  • 0.8 ks Cibule
  • 0.8 ks Mrkev kořen
  • 0.8 ks Bobkový list
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 0.4 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 l Voda pitná
  • 1.6 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.25 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.17 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Kari pasta
  • 4 polévková lžíce Jogurt bílý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 780 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 106 g
  • Sodík 182 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 72.2 mg
  • Draslík 365.2 mg
  • Vláknina 9432.2 mg
  • Vitamín A 9432.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hlubší pánvi rozehřejeme máslo, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku, do které postupně přilijeme 450 ml kuřecího vývaru. Chvilku povaříme, přidáme kari pastu, na plátky nakrájené houby a na menší kousky nakrájené uvařené kuřecí maso, osolíme a opepříme. Následně za občasného míchání vaříme 15 minut. Poté dozlatova opražíme mandle. Mezitím si ve větším hrnci uvaříme těstoviny. Nakonec do omáčky vmícháme jogurt a na minutu zahřejeme. Omáčku s těstovinami smícháme, na talíři posypeme mandlemi a podáváme.

  • 2

    Kuřecí vývar:

  • 3

    Kuřecí křídla, krky a na menší kousky nakrájenou cibuli vložíme do hrnce a chvilku opékáme, než se maso zatáhne. Poté zalijeme vodou, pozvolna přivedeme k varu. Přidáme nahrubo nakrájenou mrkev, celer, petrželku, tymián, bobkový list, černý pepř a necháme na mírném ohni vařit přibližně 3 hodiny. Na povrchu se může tvořit pěna, kterou průběžně odstraňujeme. Poté, co je vývar hotový, jej přecedíme a můžeme použít hned, nebo jej také můžeme zmrazit.

Komentáře k receptu