Zeleninový boršč studený

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Brambory
  • 500 g Červená řepa
  • 400 ml Voda pitná
  • 400 ml Voda pitná
  • 150 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Křen
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 205 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 1970 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 162.8 mg
  • Draslík 655.9 mg
  • Vláknina 11496.8 mg
  • Vitamín A 11496.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, okurky nastrouháme nahrubo, křen nastrouháme, jarní cibulky nakrájíme nadrobno i s natí, petrželovou nať a kopr nasekáme nadrobno. Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a oloupeme.

  • 2

    Řepu zakapeme octem, přelijeme vodou a zhruba 25 minut vaříme, poté scedíme, vývar dáme vychladit, řepu odložíme. V mezičase uvaříme brambory doměkka, scedíme, necháme okapat a vychladnout.

  • 3

    Do vychlazeného vývaru vmícháme řepu, brambory, okurky, vejce, která jsme nakrájeli nadrobno, cibulky a bylinky. Do polévky zašleháme smetanu, ochutíme solí, cukrem a křenem.

Komentáře k receptu