Francouzský celerový salát

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Celer bulvový
  • 150 g Jogurt bílý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Kapary
  • 2 polévková lžíce Majonéza
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 89 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 2309 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 4.9 mg
  • Draslík 443.5 mg
  • Vláknina 8368.8 mg
  • Vitamín A 8368.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný celer nakrájíme na nudličky, vsypeme do mísy a promícháme s citronovou šťávou.

  • 2

    V misce smícháme jogurt s majonézou, nasekanými kapary, dijonskou hořčicí, solí a pepřem.

  • 3

    Celer přelijeme citronovou zálivkou a vše zlehka promícháme.

  • 4

    Salát podáváme ozdobený na kolečka nakrájenými okurkami a nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu