Kuřecí řízky s červenými paprikami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 308 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 438 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 128 mg
 - Draslík 1075.7 mg
 - Vláknina 7718.3 mg
 - Vitamín A 7718.3 mg
 - Vitamín B6 1.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 103.5 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Papriky rozpůlíme, zbavíme semen a položíme slupkou nahoru na plech. Pomažeme je olejem a položíme pod rozpálený gril. Grilujeme, dokud slupky nezačnou černat a nepopraskají. Pak je zabalíme do utěrky, necháme zchladnout a odstraníme slupky. Nakrájíme na proužky, odložíme stranou.
 - 
                                2
Dva stroužky česneku a dva svazky jarní cibulky nasekáme nadrobno.
 - 
                                3
Omytá, osušená kuřecí prsa pokrájíme na řízky. Naklepeme je, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou, vložíme je do velké pánve s rozpáleným olejem a restujeme z obou stran do zlatova. Po přibližně patnácti minutách je vyjmeme z pánve, přendáme na nahřátý talíř a udržujeme v teple.
 - 
                                4
Do pánve s tukem a šťávou vypečenou z masa vložíme připravené papriky, cibulky a česnek, přidáme vinný ocet, za stálého míchání opékáme, dokud se nevyvaří ostrý pach octa.
 - 
                                5
Kuřecí řízky položíme na talíř, navrstvíme na ně paprikovou směs a ozdobíme několika lístky čerstvé šalvěje.