Thajská rýže s vařenými garnáty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Kuřecí prsa
  • 100 g Garnát obecný
  • 375 g Rýže dlouhozrnná
  • 1 kávová lžička Koření Orientální
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 plátek Slanina vepřová
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 0.3 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 337 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 183 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 143 mg
  • Draslík 253.2 mg
  • Vláknina 735.7 mg
  • Vitamín A 735.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dlouhozrnnou rýži vaříme doměkka, asi 12 minut, ve vroucí vodě; pak vodu slijeme a rýži prolijeme studenou vodou.

  • 2

    Rozpálíme 2 lžičky arašídového oleje na středním plameni ve wok pánvi a umícháme rozšlehaná vejce, vyndáme z pánve a dáme stranou.

  • 3

    Rozpálíme zbytek oleje, přidáme kuřecí řízky nakrájené na kostky, thajské koření a na středním plameni restujeme 3 minuty, vyjmeme z pánve a odložíme.

  • 4

    Pak ve wok pánvi 2 minuty restujeme nadrobno nakrájenou slaninu, přidáme kolečka cibule, prolisovaný česnek a krátce opečeme. Vmícháme uvařenou rýži, umíchaná vejce, orestované kousky kuřete, uvařené malé garnáty, sójovou omáčku a prohřejeme za stálého míchání.

Komentáře k receptu