Pečená řepa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 30 g Rozmarýn čerstvý
  • 140 ml Olej olivový
  • 40 ml Ocet ze šampaňského - Balsamic
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 5 ks Červená řepa
  • 1 šálek Kopr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 427 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 635 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1921 mg
  • Vláknina 30746.4 mg
  • Vitamín A 30746.4 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Neoloupanou, dobře omytou řepu vložíme do misky, v níž jsme rozmíchali hnědý cukr s 60ti ml olivového oleje, lžičkou soli a nasekaným rozmarýnem. Řepu v této směsi dobře ze všech stran omočíme, poté zabalíme do alobalu, vložíme do pekáče a přibližně hodinu pečeme, než nezměkne.

  • 2

    Mezitím připravíme dresing smícháním zbytku oleje, nasekaného kopru, octa, soli, a pepře. Mícháme tak dlouho, dokud není směs hustá. Vzniklým dresingem poléváme na plátky nakrájenou upečenou řepu.

Komentáře k receptu