Polévka ze strouhané zeleniny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 74 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 828 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 469.4 mg
 - Vláknina 7108 mg
 - Vitamín A 7108 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 38.9 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme a očistíme brambory, mrkev, petržel, celer, kedlubnu, vše nastrouháme nahrubo. Česnek prolisujeme, petrželku posekáme na jemno.
 - 
                                2
Do hrnce nalijeme vodu, přidáme drůbeží polévkovou kostku, přisypeme mrkev, celer, petržel, kedlubnu a vaříme 10 minut. Přidáme brambory, česnek, dochutíme solí, pepřem a dovaříme. Nakonec polévku posypeme posekanou petrželkou, nalijeme do talířů a teplou podáváme.