Se zeleninou garnáti

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 225 g Sójové výhonky
  • 200 g Shiitake houby
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Cukr třtinový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Ocet vinný
  • 1 kávová lžička Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Omáčka ústřicová
  • 20 ks Garnát obecný
  • 0.5 ks Okurka salátová
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Solamyl
  • 1 polévková lžíce Olej sezamový
  • 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 166 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 264 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 10.3 mg
  • Draslík 535.9 mg
  • Vláknina 4552 mg
  • Vitamín A 4552 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby namočíme na 15 minut do teplé vody, poté je povaříme dalších 15 minut v osolené vodě, opláchneme, necháme okapat. Okurku nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Rozpálíme arašídový olej ve woku, přidáme rozetřený česnek, houby a sójové výhonky, minutu smažíme. Přisypeme pokrájenou okurku, cukr, vinný ocet, ústřicovou omáčku, sůl, pepř a smažíme 2 minuty.

  • 3

    V pánvi rozpálíme olej, garnáty obalíme v Solymalu a smažíme 5 minut.

  • 4

    Do středu talíře dáme zeleninu, smažené garnáty naaranžujeme po obvodu. Pokapeme sójovou omáčkou a sezamovým olejem, ihned podáváme.

Komentáře k receptu