Indická pikantní polévka
Suroviny
- 2 kávová lžička Kmín římský
 - 3 ks Brambory
 - 1 ks Cibule
 - 1 hrst Skořice mletá
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Zázvor mletý
 - 1 l Vývar drůbeží
 - 4 polévková lžíce Jogurt bílý
 - 2 polévková lžíce Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Kurkuma
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 375 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 852 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 0.8 mg
 - Draslík 373 mg
 - Vláknina 7057.5 mg
 - Vitamín A 7057.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kmín, koriandr, kurkumu a skořici smícháme se 2 lžícemi studené vody, vytvoříme tak kořenicí pastu.
 - 
                                2
Omyté a oškrábané brambory i oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky.
 - 
                                3
V hluboké velké pánvi nebo hrnci rozpálíme olej, na něm smažíme přibližně 5 minut cibuli se zázvorem. Pak přidáme kousky brambor a smažíme ještě 1 minutu.
 - 
                                4
Připravenou kořenicí pastu přidáme k cibuli a bramborám, vše dobře promícháme, smažíme přibližně další minutu, dokud se neuvolní vůně koření.
 - 
                                5
Přilijeme vývar, dochutíme solí, pepřem, přivedeme do varu a pod pokličkou vaříme přibližně 30 minut, než brambory změknou.
 - 
                                6
Polévku pak propasírujeme přes síto a na pánvi nebo v hrnci zvolna prohřejeme.
 - 
                                7
Před podáváním ozdobíme a dochutíme trochou jogurtu, který lehce posypeme pepřem.