Salát z mořských plodů s nudlemi a bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Nudle skleněné
  • 350 g Olihně
  • 250 ml Vývar rybí
  • 12 ks Krevety tygří - loupané
  • 2 ks Šalotka
  • 4 ks Chilli paprička
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Limetka
  • 0.5 ks Okurka salátová
  • 1 ks Citronová tráva
  • 2 ks Limetka kafrová
  • 12 ks Máta
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 kg Mušle slávky
  • 3 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 519 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 1364 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 277 mg
  • Draslík 2162.8 mg
  • Vláknina 2533.8 mg
  • Vitamín A 2533.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 65.8 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nudle necháme 30 minut namáčet v horké vodě. Olihně očistíme a nakrájíme na prstýnky, z krevet odstraníme hlavičky a krunýře. Vývar vlijeme do hrnce a přivedeme k varu. Postupně v něm uvaříme každý druh mořských plodů zvlášť, vyjmeme děrovanou naběračkou a odložíme.

  • 2

    Nudle scedíme a nastříháme na cca 5 cm dlouhé kousky. Dáme do servírovací mísy, přidáme nastrouhanou okurku, nadrobno nasekanou citronovou trávu a limetkové listy, na tenké plátky nakrájenou šalotku, nadrobno pokrájenou jarní cibulku, koriandr, natrhanou mátu a nasekané chilli papričky bez semínek.

  • 3

    Směs zakápneme limetkovou šťávou a rybí omáčkou. Důkladně promícháme, přidáme mořské plody, dozdobíme snítkami koriandru a podáváme.

Komentáře k receptu