Ragú z filé se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Mrkev sterilovaná
  • 700 g Filé rybí
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Květák
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 631 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 684 mg
  • Bílkoviny 82 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 92.8 mg
  • Draslík 857.3 mg
  • Vláknina 15312.2 mg
  • Vitamín A 15312.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 126.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný květák uvaříme v osolené vodě doměkka, vyjmeme a po okapání rozebereme na růžičky.

  • 2

    Z poloviny másla a z hladké mouky připravíme světlou jíšku, vlijeme smetanu a rozšleháme metlou. Povaříme asi 5 minut, přidáme scezený hrášek s nakrájenou mrkví a uvařený květák. Omáčku podle chuti osolíme a opepříme.

  • 3

    Omyté a osušené porce filé nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a na zbylém másle osmažíme po obou stranách. Vložíme do zeleninové omáčky.

  • 4

    Vhodnou přílohou jsou vařené těstoviny nebo dušená rýže.

Komentáře k receptu