Soustíčka z piniových oříšků - Džatbaksan
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 241 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 1 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 0.3 mg
 - Draslík 179.2 mg
 - Vláknina 2220 mg
 - Vitamín A 2220 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 2.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z piniových oříšků odřežeme vršky, oloupeme je promnutím v utěrce. Na pánvi smícháme škrobový sirup s cukrem a vodou a tuto směs zahřejeme. Po jedné minutě do této směsi vsypeme piniové oříšky a jednu minutu je mícháme se směsí na ohni.
 - 
                                2
Připravíme plát potravinářské fólie, který potřeme olejem. Na olej nalijeme uvařený piniový sirup, který tlakem rozválíme po celé ploše fólie a necháme vychladnout.
 - 
                                3
Nakonec směs na fólii rozkrájíme na požadované kousky a servírujme jako studený dezert.