Bramborové knedlíky jemné

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Brambory vařené
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 60 g Mouka pšeničná hrubá
  • 60 g Pšeničná krupice
  • 10 g Petržel - nať
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Žemle tuková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 372 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 261 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 139.9 mg
  • Draslík 366.4 mg
  • Vláknina 5320 mg
  • Vitamín A 5320 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo utřeme se žloutkem a vejcem. Přidáme prolisované brambory promíchané s moukou a krupicí a těsto osolíme. Nakonec přidáme žemli nakrájenou na kostičky.

  • 2

    Utvoříme 3 podlouhlé knedlíky a vaříme je 20 minut.

  • 3

    Podáváme i jako samostatný pokrm, polité máslem a posypané opraženou strouhankou.

Komentáře k receptu