Hrachová kaše zapečená se zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 40 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 6 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 20 g Strouhanka
  • 0.89 g Olej slunečnicový
  • 250 g Zelí kysané
  • 250 g Hrách
  • 100 ml Rajčatová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 369 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 824 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 95.8 mg
  • Vláknina 1116.7 mg
  • Vitamín A 1116.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předem namočený hrách uvaříme doměkka, slijeme vodu, osolíme, opepříme a rozmixujeme na kaši. Kysané zelí scedíme, trochu pokrájíme a přimícháme do kaše. Naředíme rajčatovou šťávou, pekáček vymažeme olejem a vysypeme strouhankou, nalijeme do něj hrachovou směs, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 25 minut. Pokrm rozdělíme na talíře a posypeme strouhaným sýrem.

Komentáře k receptu