Kuřecí maso dušené na zeleném kari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rýže dušená
  • 600 ml Kokosové mléko
  • 1 kávová lžička Omáčka rybí
  • 4 ks Kuřecí prsa
  • 1 ks Zázvor celý
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Paprika zelená
  • 2 ks Chilli paprička zelená
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 hrst Koriandr čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 0.37 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 639 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 359 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 128 mg
  • Draslík 880.7 mg
  • Vláknina 4050.8 mg
  • Vitamín A 4050.8 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jarní ciubulku očistíme, nakrájíme a vložíme do mixéru. Přidáme nahrubo pokrájené chilli papričky bez semínek, oloupaný zázvor, česnek, rybí omáčku, koriandrovou a petrželkovou nať, přilijeme vroucí vodu a promixujeme do hladké pasty.

  • 2

    Kuřecí maso bez kosti a kůže nakrájíme na kostičky. V pánvi rozpálíme polovinu oleje a maso na něm osmahneme dohněda. Po vyjmutí odložíme na talíř. Do pánve vlijeme zbytek oleje, přidáme na tenké plátky nakrájenou papriku a za stálého míchání 3-4 minuty orestujeme. Poté přidáme rozmixovanou směs a smažíme do zhoustnutí. Vložíme zpět maso, přilijeme kokosové mléko, ochutíme solí, pepřem a přivedeme k varu. Částečně zakryjeme a na mírném ohni povaříme cca 8-10 minut.

  • 3

    Měkké maso vyjmeme společně s paprikou. Omáčku dále vaříme 10-12 minut do zhoustnutí. Maso s paprikou vrátíme zpět do pánve, důkladně promícháme a povaříme 2-3 minuty.

  • 4

    Rýži rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou s masem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu