Černé těstoviny s mrkví a hřebenatkami
Suroviny
- 350 g Těstoviny Tagliatelle
- 350 g Hřebenatka
- 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 ks Cibule
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 ks Česnek
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 l Voda pitná
- 0.27 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Víno bílé
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 2 polévková lžíce Anýzovka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 564 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 188 g
- Sodík 329 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 69 g
- Cholesterol 70.1 mg
- Draslík 337.6 mg
- Vláknina 10070.2 mg
- Vitamín A 10070.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve uvaříme hřebenatky, bílé maso nakrájíme na poloviny. Na rozehřátém oleji osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, mrkev a česnek. Mezitím v osolené vodě uvaříme těstoviny. Do pánve vložíme nakrájené hřebenatky, víno, anýzovku, kopr a minutu povaříme. Poté zeleninu i hřebenatky vyndáme na talíř a udržujeme v teple. Vývar svaříme na polovinu a vmícháme do něj smetanu. Zeleninu i hřebenatky vrátíme do omáčky, dle chuti osolíme a opepříme, 2 minuty prohřejeme. Scedíme těstoviny a smícháme s omáčkou. Můžeme podávat.