Černé těstoviny s mrkví a hřebenatkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Těstoviny Tagliatelle
  • 350 g Hřebenatka
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Česnek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 l Voda pitná
  • 0.27 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Anýzovka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 564 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 188 g
  • Sodík 329 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 70.1 mg
  • Draslík 337.6 mg
  • Vláknina 10070.2 mg
  • Vitamín A 10070.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve uvaříme hřebenatky, bílé maso nakrájíme na poloviny. Na rozehřátém oleji osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, mrkev a česnek. Mezitím v osolené vodě uvaříme těstoviny. Do pánve vložíme nakrájené hřebenatky, víno, anýzovku, kopr a minutu povaříme. Poté zeleninu i hřebenatky vyndáme na talíř a udržujeme v teple. Vývar svaříme na polovinu a vmícháme do něj smetanu. Zeleninu i hřebenatky vrátíme do omáčky, dle chuti osolíme a opepříme, 2 minuty prohřejeme. Scedíme těstoviny a smícháme s omáčkou. Můžeme podávat.

Komentáře k receptu