Polévka z pečených rajčat a kapií

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
  • 2 kávová lžička Kmín mletý
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Kapie
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar drůbeží
  • 1 kg Rajčata soudková
  • 2.5 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 488 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 1212 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 797.5 mg
  • Vláknina 8142.8 mg
  • Vitamín A 8142.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.5 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a česnek oloupeme, česnek prolisujeme, cibuli nadrobno pokrájíme. Z veky bílého chleba odkrojíme 2 krajíce, zbavíme kůrky, nalámeme na kousky.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 220 °C, do ní vložíme olejem vymaštěný pekáč s celými rajčaty a kapiemi. Pečeme 20 minut, kdy se na slupkách vytvoří puchýře. Vyndáme z trouby a po vychladnutí zeleninu oloupeme, nahrubo pokrájíme.

  • 3

    V hrnci na rozehřátém oleji restujeme česnek s cibulí 5 minut, až cibule zesklovatí, pak přidáme římský kmín s koriandrem, poté ještě minutu restujeme. Do dobře promíchané směsi přidáme rajčata a kapie, přilijeme vývar, uvedeme do varu, zvolna vaříme 30 minut. Do polévky pak přilijeme ocet, přidáme chléb, osolíme, opepříme a ještě 5 - 10 minut vaříme.

  • 4

    Podáváme s nastrouhaným Parmezánem.

Komentáře k receptu