Salát z celeru, jablek a pórku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Celer bulvový
  • 250 g Pórek
  • 250 g Jablka
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.5 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 199 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 116 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 355 mg
  • Vláknina 6788.5 mg
  • Vitamín A 6788.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.2 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Syrový celer nahrubo nastrouháme a osmažíme na oleji s přidáním octa, soli a cukru. Pod poklicí celer dusíme do poloměkka, necháme vychladnout, vložíme do mísy.

  • 2

    Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, nahrubo nastrouháme a zakapeme citronovou šťávou. Pórek očistíme a nakrájíme na tenká kolečka, petrželovou nať nasekáme nadrobno.

  • 3

    Jablka s pórkem vmícháme k celeru, přidáme pepř, worcesterskou omáčku a posypeme petrželovou natí.

  • 4

    Před podáváním salát necháme vychladit.

Komentáře k receptu