Lahodný likér z lesních jahod

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Cukr hroznový (glukóza)
  • 2 ml Pektolytický enzym
  • 250 ml Sirup cukrový
  • 300 ml Slivovice
  • 1.2 kg Jahody lesní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 401 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 79 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 0 mg
  • Vláknina 4800 mg
  • Vitamín A 4800 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lesní jahody (nejlépe posbírané po ránu) nahrubo rozmačkáme, dáme do nerezového hrnce a kaši zahřejeme jen na 35°C. Přidáme 2 ml pektolytického enzymu, promícháme a po 15 minutách jahodovou směs prolisujeme. Vše musí probíhat rychle.

  • 2

    K 700 ml šťávy velmi rychle přimícháme 300 ml 96% alkoholu. Vychladíme a necháme 24 hodin v chladu a temnu odstát. Pak přimícháme 50 g glukózy a 250 ml cukrového sirupu. Likér ochutíme kyselinou citrónovou, přefiltrujeme do skleněných lahví a dobře uzavřeme. V chladu a temnu vydrží až 2-3 týdny.

  • 3

    Do lahví můžeme přidat při konzumaci celé lesní jahody.

Komentáře k receptu