Rybí filé s pórkovou omáčkou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Filé rybí
  • 100 g Pórek
  • 60 g Cibule
  • 10 g Olej olivový
  • 10 g Jíška instantní
  • 5 g Kari koření
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 1 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 254 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 985 mg
  • Bílkoviny 65 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 191.5 mg
  • Vláknina 5275 mg
  • Vitamín A 5275 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, pórek na tenká kolečka, která ještě překrojíme, rybí filé osolíme, opepříme a posypeme kari kořením.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme trošku oleje, přisypeme cibuli, zpěníme, přiložíme filé a osmažíme z obou stran. Filé vyjmeme, do pánve přisypeme pórek, orestujeme, podlijeme troškou vody a dusíme do měkka. Přidáme instantní jíšku, necháme rozpustit, provaříme, hustotu omáčky regulujeme vodou, přiložíme zpět filé a prohřejeme. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem.

Komentáře k receptu