Rajčatový salát s cibulkou a mozzarellou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Mozzarella
  • 6 ks Rajčata
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 2 hrst Bazalka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý celý
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 8 polévková lžíce Olivy černé
  • 2 polévková lžíce Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 203 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 243 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 342.6 mg
  • Vláknina 4886.5 mg
  • Vitamín A 4886.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Cibulky oloupeme a jemně pokrájíme, oloupaný česnek prolisujeme, bazalku omyjeme a nasekáme nadrobno. Mozzarellu krájíme na plátky.

  • 2

    Na talíře rozložíme plátky rajčat, Mozzarelly, olivy a posypeme cibulkou.

  • 3

    Na malé pánvi zahřejeme olej, na něj vložíme prolisovaný česnek a opatrně smažíme, aby zjemněl, ale nehzhnědl. Poté pánev odstavíme z ohně, vmícháme metlou balsamikový ocet, bazalku a směs nalijeme na připravený salát.

Komentáře k receptu