Řecký salát se sýrem a citronovým přelivem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 100 g Olivy černé
  • 2 kávová lžička Máta
  • 2 kávová lžička Majoránka
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 285 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 285 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 26.3 mg
  • Draslík 370.3 mg
  • Vláknina 7203.9 mg
  • Vitamín A 7203.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Salátové listy dobře omyjeme. Rajčata, okurku a papriku omyjeme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Sýr rozdrolíme.

  • 2

    Na větší plochou salátovou mísu nebo servírovací talíř položíme listy salátu, na ně plátky rajčat, okurky a papriky. Přidáme vypeckované olivy, posypeme sýrem.

  • 3

    Připravíme směs na přelití - v míse metlou šleháme olivový olej, citronovou šťávu, jemně nasekanou majoránku a mátu. Dochutíme solí a pepřem, nalijeme na připravený salát a podáváme.

Komentáře k receptu