Thajská vepřová směs na kari s nakládaným česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Vepřová pečeně
  • 100 ml Vývar drůbeží
  • 130 ml Kokosová smetana
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Kurkuma
  • 0.5 ks Citrony
  • 1 ks Zázvor celý
  • 0.5 ks Limetka
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 stroužek Česnek nakládaný
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Kari pasta
  • 2 polévková lžíce Omáčka rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 971 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 82 g
  • Sodík 739 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 90 mg
  • Draslík 479.9 mg
  • Vláknina 3936.5 mg
  • Vitamín A 3936.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso před zpracováním necháme ztuhnout alespoň na 30 minut v mrazáku. Poté z něj odstraníme přebytečný tuk a nakrájíme na tenké plátky.

  • 2

    Ve woku rozpálíme olej a krátce na něm osmahneme dozlatova rozdrcený česnek. Přidáme kari pastu a důkladně promícháme. Vlijeme kokosovou smetanu a za občasného míchání krátce povaříme do zhoustnutí. Poté vložíme maso a necháme vařit další cca 2 minuty.

  • 3

    Nakonec přidáváme na stálého míchání nastrouhaný zázvor, rybí omáčku, cukr, mletou kurkumu, nadrobno nakrájený nakládaný česnek a přiléváme vývar a citronovou šťávu.

  • 4

    Hotovou omáčku i s masem rozdělíme od misek, dozdobíme proužky kůry z citronu a limety a ihned podáváme.

Komentáře k receptu