Salát z celeru s jablky a lískovými ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 300 g Celer bulvový
  • 300 g Jablka
  • 80 g Ořechy lískové
  • 120 g Zakysaná smetana
  • 80 g Majonéza
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 505 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 307 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 20.6 mg
  • Draslík 613.2 mg
  • Vláknina 12296.7 mg
  • Vitamín A 12296.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.7 mg
  • Vitamín E 7.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme a vykrojíme jádřince. Syrový celer očistíme, oloupeme a spolu s jablky nastrouháme nahrubo a v míse zakapeme citronovou šťávou. Oříšky najemno nasekáme. Zálivku připravíme smícháním majonézy se smetanou, solí, pepřem a cukrem.

  • 2

    Do mísy k celeru přidáme oříšky, zálivku, promícháme a před podáváním necháme vychladit.

Komentáře k receptu