Smažený lilek v sýrovém těstíčku s rajčatovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Gouda 45%
  • 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 150 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Lilek
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 536 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 514 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 157.4 mg
  • Draslík 463.1 mg
  • Vláknina 9660.8 mg
  • Vitamín A 9660.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.3 mg
  • Vitamín E 4.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené lilky nakrájíme na kolečka a osolíme. Necháme chvíli stát.

  • 2

    Z mléka, hladké mouky, nastrouhaného sýru, vajec a soli umícháme těstíčko. Plátky lilku namáčíme do těstíčka a smažíme na pánvi na oleji po obou stranách dozlatova.

  • 3

    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme loupaná, nasekaná rajčata a uvedeme do varu. Do omáčky přidáme prolisovaný česnek a nasekanou bazalku. Podle chuti osolíme a opepříme.

  • 4

    Osmažené lilky upravíme na talíře a podáváme s rajčatovou omáčkou.

Komentáře k receptu